Perlaky-Papp József

krízis stratéga

„Most van itt az idő, hogy felkészítsd magad, céged a lehetséges krízisekre.
Így tudod a nehéz veszteségeket elkerülni.
Ha meg már “háborog a tenger” engedj oda a hajókormányhoz, egy csendes öbölbe vezetem a hajódat.”

Ha baj van elkél a segítség.

Akkor van baj, ha épp támadják a márkád, ha a címlapon állítják pellengérre a szervezetet, amelyik fontos neked vagy most rólad is szólnak a hírek, de nem a legszebb oldalad mutatják. 

Hát akkor nincs mese, szakértelemre van szükség. Kríziskommunikációs szakértelemre, mert gyorsan és pontosan kell cselekedni.

R.D. Laing neves pszichiáter professzor így veszi számba mit is tehetsz ilyenkor:

"Ha problémában vagy háromféle kimenet lehetséges. Az első megoldás az oroszlán megoldása. Bátran kiáll a problémával szemben és megváltoztatja azt. Bátorságot és erőt mutat. 
A második megoldás, a nyúl megoldása. Aki látja, hogy nem bír vele ezért addíg szalad amíg tud. Elfut előle, ez is egy megoldás. 
A harmadik a halál. Nem változtatsz, nem szaladsz el és belehalsz. Nincs negyedik megoldás."

Tanácsadó vagyok, kríziskommunikáció a szakterületem.

Az oroszlánok megoldását vállalom. 

Hozzásegítelek.

Segítek, ha szeretnéd biztonságban tudni magad, a céged. Mert tudod, hogy érzékeny területen működsz és ezért különösen fontos a biztonság.

Azt javaslom készüljünk fel előre, hogy ne érhessen meglepetés. Minden típusú krízisszituációt modellezzünk előre és rendezzük ezeket egy kríziskommunikációs kis kézikönyvbe. Mivel minden helyzetben a legjobb szeretnél lenni, ezért stúdióban felkészülünk arra, hogy senki ne tudjon megszorongatni. Kifejlesztjük erre a legjobb képességed.

Mindezt azért, mert tudod a saját, a márkád vagy a céged respektje sokat ér.

Nem szeretnéd elveszíteni a hírneved, meg szeretnéd őrizni a bizalmat. Nem akarsz lehetőséget sem adni a bukásnak.

De ha már elindult a lavina, akkor ne késlekedj, hogy siethessek segíteni. Lecsendesítjük a vihart és felkészülünk az utána következőkre. Mert tudjuk, hogy a viharok gyorsan jönnek és teszünk róla, hogy gyorsan is menjenek.

Kommunikációval 23 éve foglalkozom, 12 éve vagyok vállalatvezetők, polgármesterek, politikusok tanácsadója.

12 éve tanítom a kommunikációs szaktantárgyakat a Budapesti Metropolitan Egyetemen. Public relations, corporate pr, politikai pr, politikai marketing, nyilvánosságkezelés, médiafelkészítés és kríziskommunikáció tárgyakat oktatok. Címzetes docensként vezetem az egyetemen a hazai legmagasabb szintű pr és stratégiai marketing Executive MBA képzést.

Három éve alapítottam Közép-Kelet Európa első krízis- és válságkommunikációs képzését, amely másoddiplomás szinten tanulható.

Akkor ugorjunk neki, állok rendelkezésedre.


design by Infinitmedia developed by design2code